9 Şubat 2013 Cumartesi

Acılı pilav

kolay yemek tarifleri .

Acılı pilav

Acılı Pilav - Malzemeler - İçindekiler

1 bardak pirinç yemek tarifleri 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 adet soğan 2 diş dövülmüş sarımsak 2 adet domates 3 bardak tavuk suyu 1 bardak haşlanmış bezelye Kırmızı biber Karabiber Tuz

Acılı Pilav - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı

Tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağı öldürün. Küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Bu karışım pişerken bir başka tencereye iki kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra pirinci atın 5 dk karıştırarak kavurun. Üzerine diğer pencerede pişen, soğanlı domatesli karışımı ve tavuk suyunu ilave edin. 10 dk sonra bezelyeyi de ilave edip kısık ateşte pişirip demledirin.. kolay yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder