16 Şubat 2013 Cumartesi

Pirinç Pilavı

tatlı yemek tarifleri . Malzemeler leziz yemek tarifleri  2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç Yarım Su bardak arpa şehriye 3 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Su 1 Yemek Kaşığı 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Tuz Tarifi tatlı yemek tarifleri  Pirinci 15-20 dakika kadar ılık suda bekletip suyunu iyice süzün.Daha sonra tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp arpa şehriyeleri çok yanmayacak şekilde kavurun. Arpa şehriyeleri kavurma işleminden sonra Pirinçleri de tencereye boşaltarak kavurma işlemine devam edin. Pirinçler tane tane olunca tavuk suyu veya sıcak suyu ve tuzunu ilave edip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.(Eğer tavuk suyunuz yoksa bir tane tavuk suyu tableti de kullanabilirsiniz.) Ocağı kapatmadan çorba karıştırır gibi değil de biraz üsten olacak şekilde bir kez karıştırıp demlenmeye bırakın.10-15 dakika kadar demlendikten sonra servis edin. çorba yemek tarifleri  www.lezzetedavet.com/tr/ ile tüm yemek tariflerini takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder