Bugün 10 Adımda
iyi şarap hakkında aranılan güncel bilgileri bulabilirsiniz.
İyi şarabı anlamak için tat alma, koklama, görme duyuları bir arada kullanılmalıdır. Bir şarabı tatmadan önce aşırı acı, ekşi ve tuzlu yiyeceklerden kaçınmanız gerekir.
Doğru kadeh seçimi Şarap içerken dibi geniş, ağzı dar kadehler tercih edilmelidir.
Bardak seçiminde bilgili olan kişi beyaz şarap için soğukluğunu korumak için küçük kadehin uygun olduğunu bilir. Kırmızı şarap için ise bukesini dışarı çıkaran geniş kadehler uygundur. Ayrıca kadehlerin desensiz ve renksiz olması şarabı daha net görebilmeniz açısından önemlidir.
Şarap bardağını nasıl tutmalı Şarap tadımını yaparken kadehe 2-3 parmak şarap konur . Öncelikle şarap ısınmasın diye şarabı bardağından tutmamanız, sapından tutmanız gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder