5 Mart 2013 Salı

Makarna Yemek Tarifleri

meze yemek tarifleri . lezzetedavetSARMA PİRZOLA HAZIRLAMA  Sarma pirzola, kuzunun böbrek yatağından yapılır. Böbrek yatağı, sokumun bittiği uçla sırttan birinci kaburga kemiğine kadar olan böbreklerin üstüdür. Belkemiğini üstten iki taraftan yarınız. Sonra üzerindeki deriyi ve kenarındaki zarı çıkarınız. İçerisindeki yağları sıyırıp çıkarınız. Filetoyu koparmadan bıçağın ucuyla kaldırıp içerideki kemiği sıyırarak çıkarınız. Filetoyu tekrar yerine koyup önünde bulunan «kavram boşluğu»nu 6 santim bırakarak kesip ayırınız. Pirzola demiriyle boşluğu ince dövüp eti boşluk kısmının üzerine yuvarlayıp sarınız. Açılmamaları için tam uçlarından kürdanlayınız. Meze yemek tarifleri ile hazırlanan soframızda oturmak kim istemez ki. Makarna yemek tarifleri ve yöresel yemek tarifleri mükemmel bir sofra hazırlanmasında hanımların en büyük yardımcısıdır şüphesiz. Herkese sağlıklı beslenme dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder