4 Mart 2013 Pazartesi

Meze Yemek Tarifleri

yöresel yemek tarifleri . lezzetedavetIZGARALIK SIĞIR ETLERİ  En makbul bonfile, sığır bonfilesidir. Bir sığırda iki bonfile bölümü vardır. Bunlar, but bitimi olan kasıktaki elmacık kemiğinden başlayarak kaburganın başladığı ikinci kemiğe kadar devam ederler. Normal bir bonfile 1,5 kilonun üzerinde çıkar. Bonfilenin içi damar damar yağla işlenmiş olmalıdır. Memleketimizde iyi bonfile veren çok az hayvan yetişmektedir. Bonfilenin baş tarafı 3 parmaklık kısmı sert, kuyruğunda 4 parmak kadar kısmı da yumuşaktır ve diğer kısımları ayarında değildir. Mecbur olmadıkça bu parçaları bonfile olarak kullanmayınız. (Bu parçaları stroganof, medayon ve minyonet yapıp kullanabilirsiniz.) Meze yemek tarifleri ile hazırlanan soframızda oturmak kim istemez ki. Makarna yemek tarifleri ve yöresel yemek tarifleri mükemmel bir sofra hazırlanmasında hanımların en büyük yardımcısıdır şüphesiz. Herkese sağlıklı beslenme dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder