29 Ocak 2013 Salı

Fasulye Kavurması

 FASULYE TURŞUSU KAVURMASI   MALZEMELER * 1/2 kg fasulye turşusu * 2 adet orta boy kuru soğan * 1-2 yemek kaşığı tere yağı     YAPILIŞI   * Fasulye turşusu,enine 1 santim genişliğinde doğrayıp avuçlar arasında hafifçe sıkılır. * Soğanlar incecik yemeklik doğranır yağ geniş yayvan bir tavaya koyulup üzerine soğan eklenir ve karıştırarak sararıncaya kadar 4-5 dakika kavrulur. * Fasulye ilave edilip arada sırada karıştırarak 5-6 dakika iyice ısınıncaya dek kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve ılık olarak servise sunulur. * Ocaktan alındıktan sonra 2-3 diş sarımsak ve ice kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder