26 Şubat 2013 Salı

Damatlıklar

Damatlık Modelleri .

damatlik modelleriDamatlık Demek Smokin Demektir. Peki, smokin nedir?

Damatlık ne demek, takım elbise mi smokin mi? Peki farkları neler...

2013'e girmemize sayılı günler kala, sokağa döküldük ve damatlık ve smokin modasını sizler için araştırdık.

Damatlık ve smokin kavramlarıyla ilgili bize biraz bilgi verebilir misiniz?

Aslında, halk arasında damatlık olarak bilinen takım smokindir. Türkiye'de, insanlar smokinin nerede ve ne için giyildiğini pek bilmiyor. Bayanlar daha ilgili oldukları için araştırıyorlar ama erkekler damatlık ve smokin kavramlarına uzaklar biraz. Smokin deyince de insanların aklına frak geliyor. Ama frak apayrı bir tasarım. Son 3-5 senedir insanların smokin kullanımı ve smokine olan ilgisi arttı. Bugün, bazı davetlerin davetiyelerinde, siyah smokini ya da papyonu şart koşan ibareler bulunduruluyor. O yüzden; sadece düğünleri için değil, uzun yıllar ihtiyaç duyacakları davet kıyafeti olarak da her erkeğin dolabında bir smokininin olması gerektiğine inanıyoruz.

Öyleyse, takım elbiseyle smokinin birbirinden ayrıldığı en belirgin detay nedir?

Bir kere klasik smokin siyah olur. Şal yaka veya kruvaze yaka olarak ikiye ayrılır. Yeni trendlerle beraber yeni modeller de geldi ama klasik smokinlerde belirttiğim özellikler olmazsa olmazlardır.

Peki pantolon stillerinde bir farklılık var mıdır?

Tabi ki. Biz son 7 senedir farklı bir uygulamaya geçtik. Eskiden saten kuşaklar vardı pantolon ve gömleği ayıran ekstra bir parça olarak. 2005 yılından beri kendinden kuşaklı pantolonlar yapmaya başladık ve çok ilgi gördü. Örneğin şimdi pantolon kuşaklarında swarowski taşlar kullanmaya başladık. Çok şık duruyor gerçekten. Şu an bütün pantolonlarımız geniş saten ve kendinden kuşaklı pantolonlardır. Bu hem kaymayı önlüyor hem de göbeği bir korse gibi sardığından daha ince ve uzun gösteriyor damadı. Son 3-4 senedir fit kalıplarla çalışıyoruz. Yani üzerinize oturan, kol ve paça boyları 1-2 cm kısa kalıplar. Çünkü manşetin görünmesi için bu gerekli.

Damat adaylarının damatlık seçiminde en çok yaptığı hatalar neler?

Genelde erkeklerin kilolu görünmemek için daha büyük bedenler tercih ettiğini, yani daha hantal bir giyim tarzı benimsemiş olduklarını görüyorum. Damatlıklar Ama aslında paçası uzun gelen bir pantolon ya da kol boyu uzun bir ceket erkeği olduğundan daha kısa ve kilolu gösterecektir. Buraya gelen müşterilerimizi sürekli bu konularda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Vücut tiplerine göre ya da gelin hanımın gelinliğinin modeliyle uyum içinde nasıl giyinebilecekleri ile ilgili bilgiler veriyoruz.

Smokinde renk çeşitlendirmeleri nasıl oluyor?

Biz yerine göre beyazla da çok çalıştık. Beyaz şal yaka bir ceket-smokin, altına yine saten şeritli bir pantolon ve rugan ayakkabısıyla çok şık düğünler de yaptık. Örneğin bordo isteyenler de var. Damatlık modelleri Ama bu tarz tasarımlar çok nadir ve tamamen kişiye özgü oluyor. Bordo klasik bir ceket sizin formunuzda iyi durmayabilir. Mesela Oscar Töreni'nde çok şık bir tasarım smokin görüp aynısını isteyen müşterilerimiz de oluyor. Aslında burada önemli olan başkasının değil sizin üstünüzde nasıl duracağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder